Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Stomydo®

Algemene vragen

Waar kan ik de Stomydo® kopen of bestellen?

Zowel de Stomydo® als de Stomydo® Plakverwarmer zijn te koop via onze webshop. Daarnaast zijn onze producten ook te bestellen via verschillende medische speciaalzaken. Bekijk hier de verkooppunten waar je terecht kunt.

Betaal ik bij jullie verzendkosten?

Nee, een bestelling via onze webshop wordt kosteloos naar je toegestuurd.

Zit er garantie op de Stomydo®?

Ja, er zit vijf jaar garantie op de Stomydo. Voor de Plakverwarmer geldt één jaar op het stoffen tasje en verwarmingsdraden, en vier maanden garantie op de batterij en batterijlader. Neem bij problemen altijd contact met ons op, dan zorgen wij voor een passende oplossing.

Kan ik de Stomydo® eerst uitproberen?

Wij bieden een niet goed, geld terug garantie. Heb jij een van onze producten gekocht en ben je niet tevreden? Neem dan contact met ons op?

Installatie en Onderhoud

Kan de Stomydo® thuis aangesloten worden?

Ja, de Stomydo® is zo ontworpen dat je hem waar en wanneer je wilt kunt gebruiken.

Hoe sluit ik de Stomydo® op mijn kraan aan?

Heel eenvoudig! De stomadouche wordt geleverd met een gereedschapsset waarmee je de straalregelaar of mousseur van je kraan kunt vervangen met het juiste ‘zeefje’, om zo de doorstroming af te stemmen. Ook zonder technische kennis krijg je dit makkelijk voor elkaar. Lukt het toch niet helemaal? Klik dan hier voor de instructievideo.

De kraanaansluiting van de Stomydo® past niet op mijn kraan. Wat kan ik doen?

Past de meegeleverde aansluiting niet? Neem dan contact met ons op, dan zorgen wij voor een passend hulpstuk.

Ik heb geen thermostaatkraan maar een kraan met twee knoppen. Hoe sluit ik de Stomydo® aan op mijn kraan?

Neem in dit geval ook contact met ons op. Wij leveren dan een tussenkraan waarmee je alsnog gemakkelijk de temperatuur van het water kunt regelen.

De toevoer- of afvoerslang is te kort. Hebben jullie hier een oplossing voor?

Ja, neem contact met ons op en wij leveren een slang met een aangepaste lengte.

Zit er een kabel aan de Stomydo® Plakverwarmer?

De Stomydo® Plakverwarmer is draadloos zodat je hem overal kunt gebruiken. Alleen tijdens het opladen van de batterij met de batterijlader kan de Plakverwarmer niet verplaatst worden.

Zijn alle onderdelen los verkrijgbaar?

Alle onderdelen zijn los leverbaar en eenvoudig zelf te verwisselen.

Hoe houd ik mijn Stomydo® schoon?

De stomadouche kan helemaal uit elkaar worden gehaald en met een mild vetvrij schoonmaakmiddel worden schoongemaakt. Voor een grondige schoonmaakbeurt kunnen de onderdelen ook worden uitgekookt of in de vaatwasser worden gereinigd, met uitzondering van de transparante kap.

Gebruik

Gebruik ik de Stomydo® onder de douche?

Nee, anders dan de naam stomadouche doet vermoeden wordt deze gebruikt aan de wastafel. Door de siliconen ring sluit de Stomydo® netjes aan op de huid, dit scheelt knoeien met water. Je kunt hem daarom waar je ook wilt aansluiten en gebruiken!

Wat is het verschil tussen het nemen van een normale douche en het gebruiken van de Stomydo®?

Niet iedereen heeft bij een lekkage of een onfris gevoel tijd voor een uitgebreide douche. Anders dan bij een normale douche hoef je bij het gebruik van de Stomydo® niet helemaal uit de kleren en je achteraf af te drogen – beide een tijdrovende klus, zeker wanneer je net haast hebt.

Daarnaast verwijdert de straal plakresten en stimuleert het de huid rondom het roosje waardoor irritaties verminderen en de huid soepeler wordt. Speciale en gerichte aandacht voor je stoma, snel en makkelijk!

Hoe werkt de Stomydo®?

Nadat de Stomydo® stomadouche aangesloten is en ook de afvoerslang op zijn plek ligt, draai je de kraan open en bepaal je zelf de gewenste temperatuur van het water. Plaats de transparante kap op je buik en laat de Stomydo® zijn werk doen. Laat de stomadouche minimaal twee minuten aan staan voor het gewenste resultaat. Klaar met opfrissen? Draai de kraan uit, verwijder de kap en dep met een gaasje nog licht na.

Hoe vaak mag ik de Stomydo® gebruiken?

Een fris gevoel kent geen limiet! Je kunt de Stomydo® waar, wanneer en zoveel je wilt gebruiken.

Hoe lang duurt de verzorging met de Stomydo®?

Het verfrissen van de stoma duurt, inclusief schoonmaken en opbergen van het apparaat, ongeveer vier à vijf minuten – niet langer dan een normale stomaverzorging. Om je goed te verzorgen heb je ongeveer twee minuten nodig, maar langer mag natuurlijk ook – even een ontspannen, verfrissend momentje voor jezelf.

Moet ik zelf nog zeep of een ander reinigingsmiddel toevoegen aan het water?

Nee, lauw-warm water uit de kraan is voldoende. De straal zorgt voor een goede reiniging en een fris gevoel.

Kan ik de Stomydo® ook buitenshuis gebruiken?

Dat is zeker mogelijk. De stomadouche wordt geleverd met een handige opbergtas die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen, bijvoorbeeld mee naar je werk of op vakantie. Denk wel aan het gereedschapssetje zodat de Stomydo® op de kraan past. Hiervoor kunnen we altijd een extra setje leveren.

Ik heb een urostoma. Kan ik de stomadouche dan ook gebruiken?

De stomadouche reinigt puur de stoma en de peristomale huid, en wordt niet inwendig gebruikt. Daarmee is het dus ook geschikt voor een urostoma.

Kan ik de Plakverwarmer ook gebruiken voor mijn 1-delig opvangmateriaal?

De plakverwarmer kan voor zowel 1-delig als 2-delig opvangmateriaal gebruikt worden. Let er alleen wel op dat convex materiaal niet optimaal verwarmd kan worden.

Zorgverzekering en deskundigen

Is de Stomydo® aftrekbaar in het kader van verzorging en preventie voor stomaverzorging?

Zowel de Stomydo® als de Plakverwarmer kunnen worden opgegeven als specifieke zorgkosten bij de aangifte inkomstenbelasting. Hier is een extra verhoging van de aftrekpost van toepassing.

Voldoet de Stomydo® aan de gestelde eisen?

Jazeker! Daarnaast beschikt het uiteraard ook over het CE-keurmerk.

Wat vindt de stomaverpleegkundige van de Stomydo®?

Stomydo® is niet alleen een prima verzorgingsproduct, het stimuleert ook de huid met een goede doorbloeding tot gevolg. Een bijkomend voordeel is dat huidirritaties grotendeels worden voorkomen, de huid zachter aanvoelt en teruglegging hierdoor makkelijker en zonder complicaties uitgevoerd kan worden.

Informatie of bestellen

Ben je benieuwd wat Stomydo® voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
De Stomydo® is eenvoudig te bestellen via onze webshop.


Klantenservice


Bestel hier jouw Stomydo®

Stomydo® testen?

Niet tevreden over onze producten? Dan krijgt je je geld terug!


Nu uitproberen!